Nederlandse Postuurkanarie Vereniging
 

activiteiten Noord Nederland

Rayon Commissaris Noord Nederland

J.C. Dermois, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten                          Telefoon: 0594-643418 - 06-45033205                                                                   E-mail: johandermois@oulook.com

 

Gecanceld wegens Covid '19  15, 16 en 17 oktober 2020


De Drachtster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84d Drachten
Rayonshow

 

􏰚􏰌 

Andere tijden,

Met deze titel gaan we een nieuwe toekomst in, immers de wereld is in rep en roer vanwege de corona crises
Het is allemaal vreselijk wat ons overkomt, al helemaal als je tot de bepaalde kwetsbare doelgroep behoort. Nu is het bij ons in het noorden nog betrekkelijk rustig, de meeste mensen op de IC komen vanuit de andere provincies. Maar vooral onze mensen in Brabant en Limburg hebben een moeilijke tijd gehad en zitten daar nog steeds in.
Wat wel naar voren komt, is een stukje solidariteit onder de mensen, alles is niet meer vanzelfsprekend meer. Alles gaat veranderen. Zelf kom ik eigenlijk niet van mijn erf af, dus geen bezoekjes aan collega kwekers, familie e.d..
Gelukkig hebben wij een groot erf met een grote sier en moestuin, met daarbij nog erfdieren en natuurlijk mijn vogels, dus mijn dagen komen wel om . De kweek gaat voorspoedig van alle rassen en kleuren die ik bezit zijn er jongen.
Nog 20 vogels te ringen en dan zit mijn kweekseizoen er weer op.
Tegenwoordig denk ik vaak, je zal maar geen hobby’s hebben zeg, wat is het geweldig om in deze dagen een hobby zoals de onze te kunnen uitoefenen, het kan je een fijne dag invullingen bezigheid geven. Zelfs al heb je geen grote tuin, ook op een flatwoning is het mogelijk deze hobby uit te oefenen.
Maar hoe zal de toekomst van onze hobby eruit gaan zien, kan het op de oude voet doorgaan? Persoonlijk denk ik van niet, er zullen andere tijden aanbreken met veel veranderingen.
Denk hierbij aan de anderhalve meter afstand, daar zullen wij zeker dit jaar mee te maken krijgen als deze crises weer voorbij is. Ook veel publiek op een kleine ruimte krijgt hiermee te maken. Dit zal tot gevolg hebben dat de TT. zalen anders ingericht dienen te worden, maar goed ook hier valt mee te leven.
We hebben voldoende tijd om ons hier op voor te bereiden.
Maar de wereld om ons heen zal veranderen, dat is een ding wat zeker is en dat zal grote gevolgen voor ons leven en onze hobby hebben.
Maar het kan ook voordelig uitpakken voor onze hobby, immers de mensen zullen meer thuis zijn en hun hier moeten vermaken. Dan is een hobby met het houden van dieren een mooie uitlaatklep.
Dit geeft voldoening en gaat verveling tegen, dus leden werven zal hoog in het vaandel komen te staan.
We hebben nu een mooie speciaal club met enthousiaste bestuurders en leden. We hebben de boel goed op de rails, waarvan dit mooie clubblad een goed voorbeeld is.
Het doet goed te horen dat er een secretaris is gevonden, persoonlijk kan ik Cees en wil hem namens rayon Noord veel succes wensen.

Ik wens een ieder veel sterkte toe de komende tijd en ik hoop dat we corona vrij blijven.

Namens rayon Noord

P. van der Tuin