Nederlandse Postuurkanarie Vereniging
 

Llarguet Español

Llarguet Español

 

Llarguet Español

De Llarget Espognol is rond 1990 ontwikkeld, in Levante in Spanje. Eigenlijk is het niet duidelijk een nieuw ras, maar een combinatie van een aantal lange vogels uit de provincie Castellon. Daar werden door verschillende liefhebbers smalle vogels gekweekt, die echter op onderdelen verschillend waren. Waar-schijnlijk hebben we hier ook nog te maken met nakomelingen van de oude vorm van de Yorkshire, de vroegere ringvogel, die ook smal en lang was.

Opmerkingen Llarguet.
De vogel heeft een cilindervormig lichaam, met een middelmatige breedte in de schouders. De houding is sterk opgericht, onder een hoek van 75 graden.
De vleugels zijn opvallend lang maar sluiten desondanks mooi op de eveneens erg lange staart, die in een V vorm eindigt. De grootte is minimaal 17 cm liever nog 18 cm.
De kop is vrij fijn en ovaal van vorm. De hals is gevuld maar wel duidelijk afgetekend.
De bevedering is vrij kort, mooi glad en goed aangesloten aan het lichaam. Alle kleuren inclusief rood en bont zijn toegestaan, maar moeten wel egaal zijn. De poten zijn vrij lang en licht gebogen, de dijen zijn voor een flink deel zichtbaar.