Nederlandse Postuurkanarie Vereniging
 

Lancashire

lancashire kuif

 

Lancashire

De Lancashire is één van de oudste kanarierassen. Zijn ontstaan heeft men nooit duidelijk kunnen vast-stellen, maar wel is bekend dat de Lancashire veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van rassen zoals de Crested en de Yorkshire.
De Lancashire heeft diverse malen op de rand van uitsterven gebalanceerd. De lancashires, die we nu zien. zijn Lancashires, die gereconstrueerd werden met behulp van de rassen, die vroeger met behulp van de Lancashire zijn ontstaan, zoals de Yorkshire en de Crested.

Opmerkingen Lancashire.

De Lancashire is de grootste Engelse postuurkanarie, een lengte van 9 inches (22 cm) wordt aanbevolen als de ideale maat. De meesten van onze huidige vogels zullen deze maat nog niet halen, maar toch zullen we naar deze 22 cm moeten streven.
De kuifvorm moet hoefijzervormig zijn, de achterzijde moet dus glad overgaan in de nekbevedering.Hoewel bij de meeste postuurkanaries de kleur geen rol speelt wordt in de Engelse standaard, voor de Lancashire een éénkleurige vogel geëist, waarbij bontheid niet toegestaan is. De enige pigmentkleur die de vogel mag laten zien is in de kuif. Hier is een grijze kuifkleur toegestaan, bij voorkeur zo egaal mogelijk.