Nederlandse Postuurkanarie Vereniging
 

Münchener

Munchener.jpg

 

Münchener

 

De eerste standaard van de Munchener is geschreven in 1922 in München door de speciaalclub aldaar.
De Munchener is een vogel, die wat betreft zijn vorm veel lijkt op de Scotch Fancy. Waarschijn­lijk heeft deze vogel dan ook veel bijgedragen aan het ontstaan van de Munchener. Erg gemakke­lijk kan een slechte Munchener dan ook worden aangezien voor een Bultkanarie of Scotch Fancy die een slechte houding laat zien.

Opmerkingen Münchener.

Naast de opgerichte houding en de vereiste schuine lijn van kop, hals en schouder (45 graden ten opzichte van de ruglijn) is het verschil met de Bultkanarie het beste te zien aan de breedte van de vogel. De Munchener is namelijk vrij smal in de schouders, terwijl de Belgische Bultkanarie toch vrij brede schouders moet hebben. Belangrijk is ook dat de vogels de juiste grootte hebben.
De borst van de Munchener is rond, iets gevuld, bij veel Muncheners ontbreekt deze vulling door inkweek van andere rassen. (Bij de Bultkana­rie is de borst vlak en bij de Scotch heeft de borst een lichte welving naar binnen). De Munchener laat ook meer zijn dijen zien dan een Scotch Fancy.
Bij de Munchener volgt de staart de rug lijn die licht gebogen is. De staart hangt als het ware af naar beneden, hij is lang met een kleine V vorm.
De kop is klein en ovaal en licht afgevlakt.

 

Kop; de Kop is klein en ovaal vormig. Hals/nek lang en dun.
Borst: de Borst is smal met lichte rondingen. Schouders smal en afgerond. Lange en goed aansluitende vleugels
Staart: de Staart lang en smal, de lijn van de rug volgend hierdoor is deze nagenoeg vertikaal gedragen.
Poten; de poten zijn lang en licht gebogen. Dijen zichtbaar.
Bevedering; de bevedering dient glad en gesloten te zijn.